Oldalak

Készenlét vagy kapcsolódás

A korai kötődési mintázat átalakítása
pszichoterápiás, sajátélményű csoport

Kötődés és szeretet: korai kapcsolódásunk két alapvető fogalma, melyek nem szinonimák, nem ugyanazt a helyzetet írják le, hanem a kapcsolódás két különböző oldalát. A nonverbális korban megtanult válaszkészség, kapcsolati mintázat nehezen írható felül, párkapcsolatainkban ezzel egyre többen szembesülünk. Sokszor arra is szükségünk van, hogy azért tisztázzuk önmagunkban kapcsolódásra való készségünket, hogy örömtelibb szülőkké, társakká válhassunk.

Ezen a csoporton azok vehetnek részt, akik már megtapasztalták az élet korai szakaszának minőségét a “Születni-újjászületni” csoportunkban. Itt most új tartalommal töltjük meg a korábban ismert gyakorlatot, de ezen túl más módszerekre is számíthatnak a résztvevők.

A csoport előtt egy első beszélgetést folytatunk az új jelentkezőkkel. A csoport után még hosszabb ideig, akár hónapokig zajlik az „emésztés”. Ennek során újabb emlékek bukkanhatnak fel, és megtörténhet, hogy mindez érzelmileg igénybe vesz minket. Ez természetes következmény, melyről tudomást kell vennünk, időt kell ráfordítanunk. A tréninget követően egy hónappal csoportmegbeszélést tartunk a csoporton átélt élmények utógondozása céljából.

Gyakorlati tudnivalók:

Időpont: 2018. május 19-21.
szombaton 15-21 óra, vasárnap és hétfőn pedig 10-20 óra között.
A befejezés 1 óra hosszával csúszhat.
Utánkövetés: a csoport után 4-6 héttel, közösen egyeztetett időpontban 4 óra.

Helyszín: Kheiron Központ

Résztvevők:
A csoport létszáma max. 12 fő.
A csoportot vezeti Orosz Katalin klinikai szakpszichológus, transzperszonális terapeuta két asszisztenssel és további 4 segítővel.

Hozzunk magunkkal:
- Puha, könnyű ruhát, melyben könnyen mozgunk, és a földön ülünk,
- Füzetet, írószert,
- Ha van kedvenc takarónk vagy kispárnánk,
- Könnyű ennivalót (esetleg ebédet is).

Javasoljuk, hogy a csoportot követő héten minél kevesebb plusz elfoglaltságuk legyen a résztvevőknek, semmi komoly munkát ne végezzenek. Ha tehetik, vegyenek ki egy-két nap szabadságot. Az egész hétvégén kerüljék a szeszesital vagy kábító anyagok fogyasztását, a nehéz ételeket és az éjszakázást. Fogyasszanak viszont több folyadékot.

A csoport díja:
A tanfolyam díja 38.000.- Ft, ami tartalmazza az utánkövető alkalom díját is. Az első interjú díja ezen kívül 12.000.- Ft.
A jelentkezést az első interjút követően 15.000 Ft előleg befizetésével fogadjuk el. Lemondás esetén 5.000.- Ft kezelési költség levonásával a befizetett előleget visszafizetjük a csoport előtti 7. napig. Utána az előleget nem áll módunkban visszafizetni.

Jelentkezés:
Kheiron Pszichológiai Tanácsadó és Oktató Központ
1061 Budapest, Hegedű u. 9. fszt. 3. 13. kapucsengő
Tel: (30) 552-9905
kheiron@transzperszonalis.hu
www.kheironkozpont.hu