Oldalak

Nevünkről

KHEIRON TÖRTÉNETE

Kheiron kentaur a sebzett gyógyító. Isteni minőségében halhatatlan, a gyógyítás istenének, Aszklépiosznak nevelője és orvosa. Emellett a félig ember, félig ló alakot öltött bölcs gyógyítója és szellemi tanítója volt számos görög hősnek.

Úgy is mondhatjuk, hogy Kheiron a békés harcos segítője, aki a szeretet útján járva száll szembe a félelemmel és igazságtalansággal. A mai kor „békés harcosa” a mindennapok feladataiban és a globális problémák megoldásában is aktívan, érzelmileg és spirituálisan egyaránt intelligensen működik.

Kheiron az ösztön és az értelem holisztikus egyensúlyát fejezi ki – az ember testi, érzelmi és szellemi természetének integritását. Az ő alakját választottuk jelképül egy olyan korszakban, melyben sokan kettős feladattal birkóznak: úgy szeretnének tanulni, gyógyulni, fejlődni, hogy közben munkájukat, kötelezettségeiket is el kell közben látniuk.

További érdekesség, hogy a Charles Kowal amerikai asztronómus által 1977 november 1. Kaliforniában felfedezett kisbolygót is Kheironról nevezték el. Ennek általános elnevezése az angol szóhasználat után Chiron.