Oldalak

Ki segít a segítőnek?

40 órás transzperszonális szemléletű továbbképzés segítő foglalkozásúaknak

A képzésen szemügyre vesszük legfontosabb „munkaeszközünket”, személyiségünknek azt az oldalát, mellyel nap mint nap együttérzéssel és felelősséggel tudunk mások felé fordulni. Mint minden, ez az „eszköz” is karbantartást igényel, hogy hatékonyabban tudjunk segíteni, tanítani, gyógyítani. Ezen túl időnként szükség van arra is, hogy lényünk mélyebb forrásai felől feltöltsük elhasználódott energiaraktárainkat. Mindehhez a transzperszonális pszichológia elméleti kereteit és módszertanát alkalmazzuk.

A képzés három hétvégéjén a középpontban a következő két önismereti kérdés áll: mi motivál a segítésre és hogyan válhatok olyan segítővé, aki saját elvárásainak is megfelel? Minden egyes hétvégén egy-egy rövid, sajátélményű, a témát érintő vezetett imaginációs gyakorlat kerül sorra, melynek feldolgozása megosztással és rajzolással történik. A segítés témájának elméleti feldolgozása probléma-orientált, kiscsoportos beszélgetések és közös tanulás keretében zajlik. Mindez különböző helyzetgyakorlatokkal és a saját segítő szerepünkre vonatkozó élmények feldolgozásával egészül ki.

A képzésre egyaránt jelentkezhetnek önkéntes segítők és szakmai képzettséggel is rendelkezők:  tanárok, ápolónők, szociális ügyintézők, orvosok, gyógypedagógusok, asztrológusok, grafológusok és fiatal pszichológusok. Mivel a képzés az általános emberi készségek fejlesztésére helyezi a hangsúlyt, a sokféle szakmából és élethelyzetből érkező résztvevők között izgalmas együttgondolkodás, pozitív hangulatú, elfogadó légkör alakul ki, melyben a résztvevők legalább annyit tanulnak egymástól, mint a vezetőtől.

A képzés ideje: a képzés 3 hónapon keresztül zajlik, havi egy hétvége
pénteken 16-21, szombaton 9-18 óráig
Az új jelentkezőkkel első interjút készítünk. A képzés elvégzéséről tanúsítványt adunk ki.
A képzést Orosz Katalin klinikai szakpszichológus vezeti.