Oldalak

Autogén tréning - egy gyógyító utazás

egy éves, 80 órás alapfokú tanfolyam

Orosz Katalin vezetésével

Kezdő időpont: 2019. január 15. kedd 18-20 óra

Az AT-t legtöbben úgy ismerik, mint a stressz kezelésének hatékony módszerét. Megtanuljuk a felesleges, sokszor kórosan magas feszültségi szintet visszaszabályozni, új, érettebb megküzdési stratégiákat alakítunk ki. Ezen a tanfolyamon ennél többet szeretnénk elérni: a tanulás gyógyító utazássá válik. Az AT alapfok elsajátítása során gyakran bukkannak fel kérdések az önismerettel, az érzelmeinkkel, rejtett sebeinkkel kapcsolatban. Az AT nagyszerű lehetősége az is, hogy tanulása során megérintődnek korábbi problémáink, „befejezetlen ügyeink”. Ezért egy éves tanfolyamot hirdetünk meg, mely egyúttal pszichoterápia is. A lelki élet iránt világszerte megnyilvánuló nagy érdeklődés felkeltette az igényt önmagunk mélyebb megismerésére, intellektuális, érzelmi és spirituális képességeink differenciáltabb kiművelésére. Az AT konkrét módszert ad ezekhez, rendszeres gyakorlásával elérhetjük az érzelmi és indulati életünk harmonizálását, kapcsolatainkban nagyobb megértést, türelmet tapasztalunk. Segítségével javítható a koncentráció, feloldhatók bizonyos akadályok szellemi életünkben, javul a feladatok megoldásának belső feltétele.
A különböző meditációs utak gyakorlói sokszor tapasztalják, hogy az AT elsajátítása javítja a meditációt is. Ezért azoknak, akik érdeklődnek a meditáció iránt, jó előkészületet jelent a módosult, nem hipnotikus transzállapotok eléréséhez.
Segítségével sokféle betegségben valódi gyógyulás történhet, mint pl. az emésztőrendszer fekélybetegségei, allergia, pajzsmirigy-túltengés, asztma, az ízületi gyulladások több formája, pánikbetegség, anginás panaszok, érszűkület, szexuális zavarok, stb. Orvosi és pszichológiai vizsgálatok egyértelműen bizonyítják a betegségekkel szembeni preventív hatást is, ami legnagyobb jelentőségű a szívinfarktusnál, valamint az immunrendszer erősödését.
Számunkra különösen fontos, hogy a leendő szülők is gyakorlati segítséget kaphatnak a családi élet harmonizálásához. Tudományos felmérések bizonyítják, hogy a relaxáció rendszeres gyakorlása hatékony felkészülés a szüléshez és a szoptatáshoz. Évtizedes tapasztalatok mutatják, hogy a várandós édesanyákkal együtt „gyakorolnak” a kisbabák is, akik világra jöttük után gyorsabban tudnak alkalmazkodni a mindennapokhoz, kevesebbet sírnak és jobban szopnak.

Gyakorlati tudnivalók

Időpont: hetente egy alkalom, 2 teljes óra
Helyszín: Kheiron Központ
A csoport létszáma maximum 10 fő.
A jelentkezőkkel a tanfolyamot megelőzően első interjút készítünk, melynek díja 10.000.- Ft.

A csoport óradíja: 2.000.- Ft (60 perc).

A csoport díjának első részét, 50.000.- Ft-ot előzetesen kérjük befizetni, ez az összeg az első 12,5 alkalom díját jelenti. A további díjakat havonta, hónap végén fizetik a résztvevők.

A csoportvezető Orosz Katalin klinikai szakpszichológus, transzperszonális terapeuta.

Jelentkezés, bővebb információ a Kheiron Központ elérhetőségein.