Oldalak

Segítő foglalkozásúak képzése

SEGÍTŐ FOGLALKOZÁSÚAK transzperszonális szemléletű képzési rendszere

Segítő foglalkozásúaknak nyújtott képzéseink arra szolgálnak, hogy a résztvevők a későbbiekben az alapdiploma, illetve alapképzés keretei közötti munkájukat több ismerettel és új szemléletmóddal gazdagítva tudják végezni. A képzéseken való részvétel hasznos lehet azok számára is, akik önkéntesként végeznek segítő munkát. Az is megtörténhet, hogy valaki egyszerűen a mindennapjaiban szeretne több ismeretet szerezni ezen a területen.

Kiknek javasoljuk képzéseink elvégzését?

  • orvosoknak, pedagógusoknak, szociális munkásoknak, gyógypedagógusoknak, jogászoknak, vagyis a klasszikus segítő foglalkozású diplomásoknak;
  • középfokú végzettségűeknek, akik segítő munkát végeznek: nővérek, asszisztensek, foglalkoztató terapeuták, pedagógiai és gyógypedagógiai területen dolgozók, családsegítő munkatársai;
  • az államigazgatás és politika területén dolgozóknak, akik a segítő szakmákat szervezik;
  • civil szervezetek munkatársainak, önkénteseinek;
  • gazdasági szervezetek vezetőinek;
  • kulturális szervezőknek;
  • személyes motiváció esetén bárkinek.

Felsoroljuk azokat a lehetőségeket, amelyek hosszú évek tapasztalatai és visszajelzései alapján hasznosnak bizonyultak sok segítő foglalkozású számára. Az egyes modulok szabadon választható sorrendben végezhetők, emellett a képzés további csoportokkal, szemináriumokkal is kiegészíthető.

Csoportjaink teljesítéséről tanúsítványt adunk. Megengedett hiányzás a gyakorlati munka miatt 15%. A kiképző csoportokat Orosz Katalin klinikai szakpszichológus, transzperszonális terapeuta tartja. A képzések nem akkreditáltak.

TPW sorozat, 9 rész, egyenként 16 óra, 3-5 év alatt

Autogén tréning alapfokú tanfolyam, 34 óra, 17 hét

Ki segít a segítőnek? – szakmai énünkre vonatkozó önismereti csoport segítő foglalkozásúaknak (40 óra, havi egy hétvége)

Hallgatni, meghallgatni – a segítő beszélgetés, módszertani képzés (70 óra, havi egy hétvége)

A transzperszonális folyamatokkal kapcsolatos, vagy személyes érdeklődés által motivált önismereti munka 20-50 óra időtartamban egyéni üléseken.