Oldalak

Autogén tréning, 34 órás tanfolyam

Majoros István vezetésével

Az autogén tréning (AT) az egyik legelterjedtebb, leghatékonyabb, tudományos kutatásokkal is alátámasztott relaxációs módszer.
A relaxáció szó eredeti jelentése: elengedni a rabot. Aki megtanulja, és folyamatosan használja is ezt a technikát, képes lesz elengedni sok mindent, ami őt rabságban tartja. Fokozatosan megszabadul feszültségeitől, szorongásaitól, amelyek betegségeket is okozhatnak (pl. magas vérnyomás, alvászavarok, pánikrohamok, depresszió), és egyre jobban fogja kezelni a mindennapos stressz-helyzeteket. Közben az is tudatosul, hogy a problémák forrása nem kívülről, hanem saját működésből, rossz beidegződéseiből ered.
A módszer használatával egyre inkább kapcsolatba kerül önmagával; testével, lelkével, érzéseivel. Megtanulja megfigyelni és kezelni mind az őt ért külső impulzusokat, mind az azokra adott reakcióit. Ezáltal egyre inkább valódi – testileg és lelkileg is – egészséges önmagává válik.

A 17 x 2 órás, heti rendszerességgel zajló csoportfolyamat során a résztvevők együtt, lépésről-lépésre tanulnak. A csoportos együttlétek folyamán a módszertan mellett az egymástól való tanulás lehetősége is fontos. Egyrészt mélyíti a módszer önismereti aspektusait, másrészt a résztvevők átélhetik a csoport jótékony hatását: az együttlétben, az együtt-működésben rejlő lehetőségeket. Ezáltal mindennapi kapcsolataik minősége is jelentősen javulhat.

A módszer elsajátításának fontos feltétele az otthoni napi rendszeres gyakorlás.

A folyamat megkezdése előtt a jelentkezőkkel egyéni, kölcsönös tájékozódó beszélgetésre kerül sor.

A csoport vezetője: Majoros István mentálhigiénés szakember, szupervizor, mozgás- és táncterápiás csoportvezető, családterápiás képzést végzett szakember.

A folyamat időtartama: 17 hét
A találkozások időpontja: csütörtök délelőtt 9.00-11.00
Helyszín: Kheiron Központ
A tanfolyam díja 49.000 Ft, mely tartalmazza a tanfolyam kezdete előtti első interjút is. A részvételi díj egészségpénztári számla terhére is fizethető.

Igény esetén arra is van lehetőség, hogy az érdeklődő egyéni ülések keretében sajátítsa el az autogén tréninget.

Érdeklődés és jelentkezés a Kheiron Központ elérhetőségein.